פיצה_פוקצה_טבעונית_האדר

פיצה סיציליאנית

ימי הפסח מתקרבים להם במהרה והבהלה לחיסול החמץ מהארונות בשיאה.

לא. אני לא עוברת עם נר ונוצה באישון לילה ומקפידה על ביאור חמץ. לא, אני גם לא מאפסנת לי כלי פסח מיוחדים בבוידעם ולא מכשירה את הכלים או את המטבח או מחפשת בקנאות אחר הכיתוב "כשר לפסח" על אריזות המזון בסופר. אך בכל זאת ישנה איזושהי מסורת, איזשהו הרגל…תכונה… התרגשות לקראת האביב, לקראת החג, לקראת המנהגים שמלכדים ומייחדים את כולנו ולכן אני משתדלת בימות החג להמיר את חומרי הגלם שלי במטבח לכאלו שיותר מתאימים להגדרה של "כשר לפסח" ומשתדלת להכין מאכלים מתאימים שאוכלים רק בימות החג… זה כיף…. זה יוצר הווי, זיכרונות וציפייה לפסח הבא ואותי בעיקר זה מאתגר קולינרית- הרי אני מאוד אוהבת אתגרים במטבח.

פיצה סיציליאנית טבעונית

פיצה סיציליאנית טבעונית

אז הפעם מצאתי לי באחד השיטוטים שלי ברשת, מתכון איטלקי אמיתי לפיצה סיציליאנית. התמונה משכה לי את תשומת הלב ומיד התחלתי במלאכת התרגומים מאיטלקית. המתכון כמובן איננו טבעוני במקור- אז את השינויים וההתאמות שלי לטבעונות ולהעדפותיי האישיות ביצעתי בעצמי והתוצאה היא בצק נהדר לפיצה קצת שונה ממה שאנחנו מורגלים כאן בארץ לאכול. מדובר על בצק שמרים עשיר שיוצא תפוח, אוורירי ומתקתק, מעליו קוביות של עגבניות טריות מתובלות בצורה עדינה- בקיצור חווית פיצה אחרת שפשוט לא הצלחנו להפסיק לנשנש…. בעיה רצינית!

מאותו בצק מאוד מתאים להכין את אותה הפיצה המתוקה שנהוג עכשיו להכין עם מגוון שוקולדים, סוכריות ותוספות מתוקות (למרות שאני פחות אוהבת את הטרנד הזה…), ובסה"כ, מלבד זמן וסבלנות לתפיחת הבצק, המתכון מאוד פשוט להכנה ומתאים לכל ארוחה. כאן נתתי לכם את הבסיס של בצק נפלא בתוספת שכבת עגבניות טריות מתובלות בשמן זית איכותי וקצת "מוצרלה" מן הצומח מלמעלה, אך כמובן שניתן להוסיף יחד עם ה"מוצרלה" גם תוספות כגון זיתים, פרוסות פטריות טריות, טבעות בצלים, חצילים וכו'…

פיצה סיציליאנית טבעונית

פיצה סיציליאנית טבעונית

אז מה צריך לכ- 10-12 פיצות אישיות?

לבצק:

500גר' קמח לחם (אפשר קמח לבן רגיל, קמח שמיועד לפיצות או קמח כוסמין "לבן")

8 גר' שמרים טריים

50 גר' אבקת סוכר

250 גר' חלב צמחי ללא תוספת סוכר ומלח (אני השתמשתי בסויה או שקדים)

80 גר' מים פושרים

50 גר' שמן קוקוס (רצוי מזוכך בכדי שלא יהיה טעם של קוקוס או לחילופין מרגרינה)

1 כף שמן זית

10 גר' מלח

פיצה סיציליאנית

פיצה סיציליאנית

תוספות:

5-6 עגבניות טריות ובשלות- רצוי לקלף.

1/3 כוס שמן זית איכותי

כפית מלח

מעט פלפל שחור

כפית שום כתוש או קצוץ דק

מומלץ- אורגנו/בזיליקום לפי הטעם.

¼ חב' "מוצרלה" של ויולייף.

פיצה סיציליאנית שלבי הכנה

פיצה סיציליאנית שלבי הכנה

אז איך מכינים?

  • לקערת המערבל מכניסים: שמרים, "חלב" צמחי", מים, קמח, א.סוכר ומתחילים לערבל.
  • ברגע שמתחיל להיווצר בצק, מכניסים פנימה בהדרגה את שמן הקוקוס (הוא צריך להיות רך אך לא נוזלי). מוסיפים גם את שמן הזית עד להיספגות מלאה ומגבירים את מהירות הלישה. לשים כ 7 דקות.
  • מוסיפים את המלח ולשים עוד כדקה.
  • מניחים את הבצק מכוסה במקום חמים להתפחה עד הכפלת הנפח (כשעה- עד שעתיים ביום נעים וחמים)
  • מוציאים את כדור הבצק ומורידים את הנפח. מחלקים ל10-12 כדורים שווים ומכדררים אותם לכדורים יפים וחלקים. מניחים להתפחה על תבניות מרופדות בנייר אפיה- עם מרווח רחב בינהם מכיוון שהם תופחים. מכסים ומניחים בצד.
  • מחממים תנור ל 190 מעלות
  • קוצצים את העגבניות לקוביות קטנות ומתבלים בשמן הזית והתבלינים.
  • כאשר תפחו לנו כדורי הבצק, בזהירות בעזרת כריות האצבעות, משטחים מעט את הכדורים- נזהרים שלא להוריד יותר מידי מהנפח אלא בעיקר לתת צורה.
  • מניחים במרכז כל בצק כמות נדיבה של עגבניות טריות מתובלות. מכניסים לתנור לאפיה של כ 8-10 דקות.
  • מוציאים מהתנור ובזהירות מגרדים בעזרת פומפיה מעט "מוצרלה" ויולייף מעל כל פיצה. כעט ניתן לשלב גם קצת תוספות נוספות עם תרצו.
  • מחזירים לתנור לאפיה נוספת של כ 5 דקות, עד שהפיצות זהובות ויפות.

 

תגיות: , , , , , , , ,

Comment 0 Replies