פלפל שושקה ממולא

פלפל "שושקה" ממולא עדשים ופורטבלו

 

תכל'ס? אין כמו ממולאים! אצלנו בבית ממש אוהבים לאכול כל מיני סוגי ממולאים ואני גם אוהבת להכין אותם. הפעם, לקראת הארוחה המפסקת החלטתי להכין פלפל ממולא קצת אחרת מהרגיל.

בתקופה זו אפשר להשיג בשווקים פלפל מזן "שושקה" שזה הפלפל הארוך שקצת מזכיר את הפלפלים החריפים רק גדולים יותר. זהו פלפל אדום מתוק בעל טעם עשיר לכן העדפתי להשתמש בו הפעם.

הדרך שלי למילוי הפלפל הזה היא קצת שונה מהרגיל כי מאוד נוח להכין ממנו "חבילות" קטנות ואסטטיות שמאוד מתאים להגיש בשולחן החג. הדרך לעשות זאת היא לקלות את הפלפלים בשלמותם בתנור, לקלוף אותם בעדינות (הם מתקלפים ממש בקלות), בעזרת סכין קטנה לחרוץ צד אחד של הפלפל ולפרוס אותו על קרש העבודה. כעת ניתן לנקות בזהירות את הגרעינים ולמלא כמו שממלאים כרוב או עלה גפן בכדי ליצור חבילות קטנות.

טיפ קטן בעניין הכנת פלפלים למילוי, אני יודעת שישנם אנשים הנוהגים לשטוף את הפלפלים בכדי להסיר את הגרעינים. אני אמליץ לכם שלא לעשות זאת מכיוון שהשטיפה גם שוטפת את ה"מיצים והשמנים" שמפריש הפלפל בזמן הקלייה ובעצם גורעים מהטעם העמוק והמתוק הטבעי שלו. לי באופן אישי קצת גרעיני פלפל לא מפריעים אבל למי שזה מפריע, כאשר פורסים את כל הפלפל הקלוי על משטח העבודה מאוד נוח להסיר ביסודיות את הגרעינים הקטנים.

בשל הצום שלאחר הארוחה לא רציתי למלא את הפלפל באורז כבדרך כלל, חיפשתי מילוי יותר מזין שיהווה תחליף טוב לפחמימה הריקה. המילוי שלי מכיל עדשים שחורות קטנות ופטריות פורטבלו.

אז מה צריך לכ- 6-8 מנות?

12 פלפלים מזן "שושקה" (תעדיפו לבחור את הפלפלים הישרים ולא את המסולסלים)

1 בצל קטן

2-3 שיני שום

שמן זית/פלפל שחור גרוס/מלח גס

למילוי:

¼ -כוס עדשים שחורות קטנות

1 בצל קטן

פטריית פורטבלו אחת ענקית או 2 בינוניות

2 כפיות תחליף ביצה (השתמשתי בתחליף של "ווגאנץ")

2 כפות שמן זית

2 כפות מים

1 כפית מלח

קורט א. מוסקט

קורט פלפל אנגלי

¼ כפית פלפל שחור

"שושקה" ממולא

"שושקה" ממולא

איך מכינים?

  • מחממים תנור לחום גבוה.
  • שוטפים את הפלפלים בשלמותם ומסדרים אותם על תבנית אפיה מרופדת בנייר. קולים בתנור כ 30 דקות או עד שהקליפה משחימה. מצננים מעט.
  • מכינים את המילוי: מבשלים את העדשים עד שהן מתחילות להתרכך אבל לא רכות מידי.
  • קוצצים את הבצל והפטריות ומטגנים במחבת עם מעט שמן עד שהבצל שחום.
  • מסננים את העדשים מהנוזלים ומערבבים יחד עם הבצל והפטריות. מוסיפים את יתר החומרים של המילוי וטוחנים מעט במעבד מזון לעיסה אחידה.
  • בעזרת סכין קטנה חותכים את העוקץ של הפלפלים וחורצים את צידו האחר של הפלפל בכדי שיהיה ניתן לפרוס את כולו על משטח העבודה. כעת ניתן בקלות להסיר את הקליפה והגרעינים.
  • מניחים כף מהמילוי על החלק הרחב של הפלפל ומגלגלים.
  • בתבנית "פיירקס" קטנה מזלפים מעט שמן זית. את הבצל הקטן קולפים ופורסים לחצאי טבעות. מפזרים בתבנית. מעל הבצל מניחים את חבילות הפלפלים הממולאים.
  • פורסים את שיני השום ומפזרים על הפלפלים הממולאים יחד עם מעט מלח גס ופלפל גרוס. מזלפים מעט שמן זית על הכל ומכסים בנייר כסף.
  • מכניסים לאפיה בחום של 180 מעלות ל 30 דקות. מסירים את הכיסוי מהתבנית ואופים עוד כרבע שעה .

 

תגיות: , , , , , , , , ,

Comment 0 Replies