פסטו_טבעוני_אמיתי

פסטו אמיתי

כשעוברים לתזונה צמחית, אחד הדברים שמיד מרגישים בחסרונם זה "משהו למרוח"… התעשייה כל כך הרגילה אותנו למדפי מזון עמוסי גבינות למריחה,שזה  כל כך מושרש בתרבות שלנו, והקטע הזה של משהו למרוח כל כך חסר. אז אחת המוסכמות המזוהות עם הטבעונות היא ה"חומוס-טחינה".

תכל'ס? לפעמים זה דיי נמאס. אז הדבר הפופולארי הבא הוא הפסטו.

הפסטו יכול לשמש "סתם" למריחה על לחם או כהתחלה טובה לכריך טעים ואיכותי, הוא יכול לשמש גם כבסיס לרוטב טוב לפסטה/ניוקי ואפילו כמילוי למגוון מאפים מלוחים.. בכל מקרה… ולא משנה מה הוא ייעודו של הפסטו שלכם. הכי הכי חשוב זה שהפסטו יהיה טעים ואיכותי ללא התפשרויות. טוב, אז מה כבר כל כך מסובך? ומה כל כך לא טבעוני בפסטו? אז לא. פסטו זה לא מסובך. פסטו טוב זה ממש קל. צריך רק את המצרכים הנכונים ובניגוד לרוב מטבלי הפסטו שניתן למצוא היום על מדפי המעדניות/חנויות, הפסטו האמיתי והמקורי אמור להכיל צנוברים…לא אגוזי מלך…לא שקדים..ולא, אל תתעלמו מהם הצנוברים חשובים והכמות שלהם דיי קטנה כך שלמרות מחירם- שווה להשקיע. הדבר הבא זאת הגבינה. פסטו אמיתי אמור להכיל גבינה,פרמזן טוב ואיכותי עם טעם מודגש זה בהחלט הכרחי לפסטו אמיתי וכמובן עלי בזיליקום טריים ושמן זית איכותי. יש עוד יתרון לפסטו הזה- בגלל שמשתמשים בגבינה צמחית הוא מתקלקל פחות מהר כך שהמתכון שלי נשאר טעים וטרי ל4-5 ימים לפחות. מעבר לכך הוא לא יתקלקל אבל עלי הבזיליקום יתחילו מעט להשחיר ותתווסף מרירות קלה למטבל.
תחליף פרמזן בעצם תורם לטעם האותנטי של המטבל

תחליף פרמזן בעצם תורם לטעם האותנטי של המטבל

אז בואו נכין:

מה צריך לכ 300 גר' מטבל?

2 כוסות עלי בזיליקום טריים ושטופים.

½ כוס שמן זית

2-3 שיני שום קלופות

3 כפות פרוסוצ'יאנו מגורדת דק (תחליף פרמזן של ויולייף)

כפית שטוחה מלח

3 כפות צנובר.

אופן הכנת פסטו טבעוני בטעם הכי אמיתי שיש

אופן הכנת פסטו טבעוני בטעם הכי אמיתי שיש

ואיך מכינים?

מכניסים את כל הרכיבים למעבד מזון או לכוס של מעבד מזון ידני, טוחנים למשחה חלקה ומעבירים לצנצנת נקייה להמשך אחסון במקרר.

תגיות: , , , , , , , , , ,

Comment 0 Replies