תבשיל_קינואה_קישואים_וג׳וג׳י בר

פצצת אנרגיה..

אני לא תזונאית, אז לא אלאה אותכם בכל מיני תיאורים על תכונות ואיכויות שיש למזון זה או אחר

אך ידוע לכולנו שכל פעם צץ באזורינו super food חדש שמסגלים לו תכונות ריפוי ושיפור לבריאותינו. לאחרונה-  לטרנד הקינואה הוסיפו את  האוכמניות האדמדמות שעונות לשם ״גוג׳י ברי״ ואם יש לנו שני חומרי גלם כלכך טעימים שמכילים אנרגיה כזו טובה אז למה לא לשדך בינהם?

התבשיל בבסיסו נבנה כתוספת חמה למנה עיקרית, אך  בשל הערכים התזונתיים הנפלאים של הקינואה- החלבון הגבוה (בערך פי 2 מאורז), הסיבים התזונתיים וחומצות האמינו,בקלות אפשר להפוך את התבשיל למנה עיקרית לצד סלט טוב. אפשר אפילו להוסיף הרבה עשבי תיבול קצוצים ורוטב טעים ולקבל גם סלט קר.

אז בעצם, למה לא לאמץ את המתכון לספר המתכונים שלכם?

 

יאללה לעבודה:


קינואה עם גוג׳י ברי וקישואים

 

אז מה צריך ל 4 מנות?

 

1/4 כוס שמן זית

כוס קינואה

2 קישואים קטנים חתוכים לקוביות קטנות

1 בצל קטן קצוץ דק

כף גוג׳י ברי

כפית שום כתוש

1/4 כפית פלפל שחור גרוס גס

מלח לפי הטעם

3 כפות שמיר קצוץ דק

11/4 כוסות מים רותחים.

 

ואיך מכינים?

* מאדים בשמן הזית את הבצל והקישואים כ 5 דקות.

* מוסיפים את הקינואה, הגוג׳י והתבלינים ומערבבים.

* מוסיפים את המים ומנמיכים את האש.

* מבשלים בסיר מכוסה כ 10 דקות או עד שכל המים נספגים.

*מוסיפים את השמיר הקצוץ ומאווררים מעט את הקינואה בעזרת מזלג. מכסים שוב את הסיר וממתינים כ 5 דקות….

בתאבון!

תבשיל קינואה וג׳וג׳י בר

תבשיל קינואה וג׳וג׳י בר

תגיות: , , , , ,

Comment 0 Replies