פטריות צלוית, על האש

פרגית מן הצומח…

זהו, הגשם פסק והקיץ מגיע… ואיתו עונת המנגלים. תכף גם מגיע יום העצמאות שגורם לנו תמיד דגדוג בידיים וצורך בלתי נשלט לנפנף,

מנגל מוסרי שבו מנפנפים על חציל ועגבניה זה מגניב, אבל תמיד ישנה תחושה שחסר משהו… משהו בטעם השרוף הזה… וכאן טופו לא "מספק את הסחורה". בפסח האחרון טיילנו בכרתים, ובתור טבעוניים חיפשנו תמיד אופציות מוסריות אך מענינות מבחינה קולינרית ואיכשהו הגענו למסעדה מקומית חמודה ומסבירת פנים ושם הכינו לנו פטריות צרובות- שזה משהו שאנחנו בהחלט מכירים, אך שם הם השתמשו בפטריות ירדן. פטריית היער המוזרה הזאת שנראת כמו מדוזה והיא קצת מסולסלת. לא יאמן, בביס הראשון נדהמנו כולנו- היה לה מרקם שהזכיר עוף. מיד עשיני ניסויים, תיקונים וטעימות ויצרתי מנת פרגית מושלמת שלא גרמה לאף חיה לסבול ואותנו מרוצים.

אז מה צריך לכ- 5 מנות.

כ 800 גר' פיטריות ירדן 1/2 כוס שמן זית כפית מלח פלפל לבן לפי הטעם כף גדושה פפריקה מעושנת.. ומי שאוהב חריף אז שיוסיף גם מעט פפריקה חריפה 1/4 כפית אגוז מוסקט קורט כורכום 4-5 שיני שום כתושות

איך מכינים?

פשוט מאוד, מערבבים את כל חומרי המשרה. מפרידים מעט את הפיטריות ל"נתחים" אבל שלא יהיו קטנים מידי. מערבבים את הפיטריה עם המשרה ומשהים לפחות 1/2 שעה וצורבים על מחבת פסים או על המנגל.

פטריות צלויות על האש

פטריות צלויות על האש

תמונה עדכנית מעצמאות 2014, הייתי חייבת שוב לנסות כמובן, בשבילכם, ובשבילי…תהנו..

פרגית_מן_הצומח

פרגית_מן_הצומח

תגיות: , , , , , ,

Comment 7 Replies

  1. מאד יצירתי! תמיד סבלתי את יום העצמאות כצמחונית היחידה בסביבה… מקסים לשמוע על האופציות הצמחוניות/ טבעוניות היצירתיות למנגל, שהוא בכל זאת מסורת לאומית 🙂

    • תודה יוטי,
      לאט לאט יתאספו סביבך עוד ועוד אנשים צמחו/טבעו… ואולי בעזרת הבלוג אצליח לשכנע אותך שאפשר גם בלי ביצים 😉