beet_bread

פרחי סלק ותרד.

האמת היא שמדובר בסוג של לחם. מאפה, שעשוי מבצק מועשר במיץ סלק ומעוצב בצורת פרח כאשר במרכזו מניחים מלית של תרד טרי . תאווה לעיניים ולחך.

פרחי סלק ותרד

פרחי סלק ותרד

לרוב, במאפים אני אעדיף להחליף את סוג הקמח בקמח כוסמין או קמח מזין יותר מקמח החיטה. גם כאן בכל זאת השתמשתי בקמח חיטה לבן בגלל שרציתי שצבע הסלק יהיה מודגש. מי שיבחר להכין פרחים בגוון אחר או שהצבע פחות משנה לו, בהחלט יכול להחליף את סוג הקמח. מי שבכל זאת ישתמש במיץ הסלק בבצק, בגלל תכונותיו של הסלק הבצק עלול לצאת מעט דביק וזה בסדר.. פשוט לקמח מעט כל כדור בצק לפני הגלגול/יצירת הצורה.

גם לגבי המילוי במרכז הפרח אפשר להיות יצירתיים. אפשר לערבב את הגבינה המגורדת עם רוטב פיצה וזיתים, או קוביות חציל קלוי מעורבבות עם ממרח בסגנון "לאבנה" וכו'….

ולפני שאלמד אתכם להכין, עוד רעיון אחד, אם בא לכם ממש קישוט מרשים לשולחן חגיגי אפשר להכין גם פרח גדול שכל אחד בוצע ממנו בזמן הארוחה.

פרחי סלק ותרד

פרחי סלק ותרד

אז מה צריך ל כ- 15  פרחים?

500 גר' קמח (עדיך להשתמש בקמח לחם)

10 גר' שמרים טריים

300 גר' מיץ סלק טרי

2 כפות חלב סויה  לא ממותק (או חלב צמחי אחר)

50 גר' שמן קוקוס (אני השתמשתי בשמן מזוכך כדי להימנע מטעם הקוקוס)

1 כף שמן זית

10 גר' מלח.

למלית:

½ קג' תרד טרי

¼ חב' צהובה "ויולייף" בסגנון מוצרלה מגורדת דק.

½ כפית מלח

קורט א.מוסקט

2 כפות שמן זית.

פרחי סלק ותרד שלבי הכנה

פרחי סלק ותרד שלבי הכנה

איך מכינים?

  • מכניסים לקערת המערבל את השמרים, מיץ סלק, חלב סויה, וקמח. מתחילים ללוש במהירות בינונית כ 2-3. ברגע שמתחיל להתאסף הבצק מזלפים פנימה את השמנים וממשיכים ללוש כ 6 דקות נוספות. מוסיפים את המלח לקראת סיום הלישה.
  • מניחים בצד את הבצק להתפחה עד הכפלת הנפח. (ואם לא ממהרים עדיף להכין את הבצק יום לפני ולהניח להתפחה של לילה במקרר)
  • מכינים את המילוי: מחממים מעט שמן במחבת וצורבים את עלי התרד בשלמותם רק עד שמצטמצם מעט הנפח שלהם. מעבירים לקערה. מוסיפים לקערה את התבלינים, את הגבינה המגורדת ושמן הזית.מערבבים.
  • מחלקים את הבצק לכדורים (מי שמעדיף לשקול, אמליץ על כדורים במשקל של כ 60-70 גר'). מניחים את הכדורים על משטח מקומח.
  • מרדדים כל בצק לעיגול ומניחים במרכזו כוס קטנה. את שאריות הבצק שמחוץ לכוס חורצים 12 פעמים. בהתחלה מחלקים את הבצק לרבעים ואז כל רבע חורצים פעמיים (בעצם כאילו מחלקים ל 3 חלקים).
  • לוקחים כל 2 רצועות בצק ומסובבים מעט סביב עצמם. מצמידים אותם יחד וחוזרים על הפעולה עם יתר הרצועות. מסירים את הכוס ומעבירים את הפרח לתבנית מרופדת בנייר אפיה. את מרכז הפרח ממלאים בכף גדושה של המלית.
  • משאירים את הפרחים לתפיחה קלה של כ 20 דקות במקום חמים.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 15-20 דקות.
  • %d7%9c%d7%97%d7%9d_%d7%a1%d7%9c%d7%a7_%d7%94%d7%90%d7%93%d7%a8
תגיות: , , , , , , , , , , , , , ,

Comment 0 Replies