פריטטת ארטישוק ירושלמי

פריטטת ארטישוק ירושלמי.

בזמן האחרון רוב המתכונים שאני מכינה הם מהירי הכנה שכאלה, זאת תוצאה של חופש גדול ארוך מידי + ילדים ללא קייטנות+ אמא שעובדת מהבית ובכל זאת כולם צריכים להיות שבעים ומרוצים.

הפעם יצאנו לטיול אצל הירקן השכונתי. מי שמכיר אותי יודעת שחנות הירקות זאת בעצם חנות הממתקים שלי- אני תמיד מחפשת ומתרגשת כאשר מגיחים ירקות/פירות חדשים ומעניינים או מתחילה עונה של ירק עונתי ואהוב במיוחד. הפעם היה זה השורש (בעצם פקעת ממשפחת החמניות) המכונה "ארטישוק ירושלמי" או "תפו"א ירושלמי".. כאשר הוא בעצם לא ארטישוק וגם לא תפוח אדמה… ובטח שאין לו קשר לירושלים, אבל מה זה משנה העיקר שהוא טעים. ואצלנו משוגעים עליו.

כאשר רוכשים אותו יש לוודא שהשורש מוצק וקשה למגע. מומלץ גם לבחור את השורשים כמה שיותר ישרים עם כמה שפחות זיזים ופיתולים כך יהיה נוח יותר לקלוף ולהכין אותו לבישול.

אז הפעם הכנתי פריטטה מהירה לארוחת ערב. את הפריטטה ניתן להכין בטיגון במחבת בלבד או בשילוב בין טיגון לאפיה זריזה בתנור.

טיפ קטן וחשוב לפני שניגש למתכון- תשתמשו במחבת נון-סטיק טובה וללא שריטות בכדי למנוע הידבקות הפריטטה למחבת. אני תמיד אעדיף להשתמש במחבתות ציפוי שיש.

רכיבים פריטת ארטישוק ירושלמי

אז מה צריך לפריטטה לכ 4 אנשים?

כ 300- גר' "ארטישוק ירושלמי"

1 בצל בינוני

3-4 שיני שום

1 חב' "חביתה טבעונית"

½ כוס "צהובה" טבעונית (אני השתמשתי במוצרלה של ויולייף)

2 כפות שמן זית

1 כפית מלח

1 כפית כוסברה יבשה טחון

½ שקית א. אפיה

¼ כפית פלפל לבן

 

להגשה- מומלץ להכין מראש לימון טרי.

שלבי הכנת פריטטת ארטישוק ירושלמי

אז איך מכינים?

  • קולפים את ה"ארטישוקים", את הבצלים ואת השום. ופורסים אותם לפרוסות דקות.
  • מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את פרוסות הארטישוק עד שהוא מזהיב מעט מ2 הצדדים. מוסיפים את הבצל הפרוס ומטגנים מעט עד שהבצל מתחיל להתרכך.
  • בינתיים בקערה מוסיפים את תחליף החביתה, את התבלינים ושמן הזית. מערבבים עם 2/3 כוס מים ומוסיפים את ה"גבינה" המגורדת.
  • מוסיפים את שיני השום הפרוסות למחבת ובזהירות יוצקים את תערובת ה"חביתה" לתוך המחבת. מטגנים על אש גבוה כ 2 דקות- מנמיכים את האש, מכסים וממשיכים לבשל 5 דקות נוספות
  • כעת ניתן לבחור כיצד ממשיכים את ההכנה- אופציה אחת היא להפוך את הפריטטה ולהמשיך לטגן על אש גבוה מהצד השני. האופציה הנוספת והעדיפה יותר היא לפזר מעט "פרמזן" טבעוני על הפריטטה ולאפות בחום של 200 מעלות כ 10 דקות או עד להשחמה.
  • מומלץ להגיש חם ולטפטף מעט מיץ לימון טרי

 

תגיות: , , , , , , , , , , , ,

Comment 0 Replies