מאפה_פילו_תרד_טרי

בניצה טבעונית- מאפה פילו עם תרד טרי, להתענג

בניצה היא סוג של פשטדה/מאפה העשוי דפי פילו מקומטים שנהוג למלא בתרד וגבינות. כאן הכנתי גרסא טבעונית שממולאת בתרד טרי בלבד.

כמובן שניתן לגוון את המליות עפ״י החשק או הנמצא במקרר. אפשר להוסיף לתרד טופו או ״בולגרית סויה״ (שניתן לרכוש ב״קישריה״). אפשר גם למלא בחצילים , בפטריות או אפילו ברוטב ״בולונז״ המבוסס על טחון מהצומח״ או סייטן.

הבניצה מתאימה לכל ארוחה, אני אוהבת להגיש אותה בארוחות חג או בשבת בבוקר אך אין ספק שלצד סלט גדול וטעים זו תהיה גם ארוחת צהריים מכובדת.

עוד גיוון אפשרי זה להכין את המאפה במנות אישיות בתוך תבניות מתאימות ואז יהיה יותר אסתטי להגשה בארוחה חגיגית .

ולפני שמתחילים, הסבר קצר לגבי בצק הפילו.

בצק פילו עשוי מקמח ומים בלבד ואינו מכיל שומן בתוכו, עקב כך יש לו נטיה להתייבש במהירות. כאשר אתם רוכשים פילו קפוא, יש להפשיר אותו מספר שעות בקרור, בתוך האריזה שלו. לפני ההכנה אני נוהגת להפריד את מספר הדפים הדרוש לי ולשמור אותם בתוך מגבת מטבח נקיה לשמירת לחות וגמישות הבצק.

חוסר השומן בתוך הבצק הוא גם הסיבה לכך שנהוג למרוח את דפי הפילו בשמן כלשהו שבעזרתו הבצק מקבל את המרקם הפריך וקראנצ׳י שלו.

וחוץ מזה… אם הבצק מעט נקרע לכם… זה לא כלכך נורא- ותכף תבינו למה.

מאפה_פילו_תרד_טרי_אורכי

 

אז מה צריך לתבנית פיירקס בינונית?

כ- 6-8 דפי פילו מופשרים

1/2 כוס שמן צמחי (אני השתמשתי בשמן זית אך ניתן להשתמש בכל שמן שתחפצו ואפילו במרגרינה מומסת או שמן קוקוס)

1/2 כוס קמח עדשים כתומות.

1.5 כוסות ״חלב״ שקדים (או אורז, סויה… וכו…)

כפית מלח

מעט פלפל שחור

כף גדושה שמרי בירה

קורט א. מוסקט

1/4 כפית אבקת שום (או 2 שיני שום כתושות)

 

למלית:

 1/2 קג׳ תרד טרי קצוץ גס

כף שמן זית

כפית מלח

קורט א. מוסקט

קורט פלפל שחור

– 2 כפות שומשום לקישוט

מאפה_פילו_תרד_טרי_אורכי_2

איך מכינים?

מערבבים בקערה את קמח העדשים עם חלב השקדים, התבלינים ורבע כוס משמן הזית.

  • את תבנית האפיה משמנים מעט  ומרפדים בדף פילו אחד שלם ויפה, משאירים את העודפים  בקצוות מחוץ לתבנית ובעזרת מברשת משמנים את הבצק במעט שמן זית.
  •  עכשיו לוקחים דף נוסף, קורעים ממנו כחצי, וטובלים מעט בתוך בלילת העדשים. מניחים  ככה מקומט (כמו שקימטתם דף נייר שאתם מעונינים להשליך), על יריעת הבצק שבתבנית ומרפדים כך שכבה אחת של דפים מקומטים טבולים בתערובת שלנו.
  • מערבבים היטב את חומרי המלית ומסדרים מעל שכבת דפי הפילו המקומטים (זה נראה המון תרד, אך זה מתכווץ באפיה)
  • מעל התרד יוצרים עוד שכבה של דפי פילו מקומטים שטבלנו בתערובת  מניחים מעל דף פילו אחד יפה ולא קרוע, ומקפלים פנימה את שולי הבצק שנשארו מחוץ לתבנית (מדף הבצק התחתון שריפדנו איתו את התבנית בהתחלה)
  • מורחים הייטב בשמן זית את כל המאפה ואם נשאר לנו מתערובת העדשים, יוצקים בזהירות מעל המאפה. 
  •  מקשטים בשומשום ומכניסים לאפיה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות. יש לאפות כ 45 דקות או עד שהמאפה יוצא זהוב, פריך ויפה.
  •  מתאפקים וממתינים כמה דקות להתייצבות לפני שחותכים ונותנים ביס…..

מאפה_פילו_הכנה

 

 

תגיות: , , , , ,

Comment 0 Replies