פשטידת תירס טבעונית

פשטידת תירס

האמת היא שמאז המעבר לתזונה טבעונית, אני ממעטת להכין פשטידות. איכשהו העדפתי להתרכז במנות אחרות ולא לנסות לאפות פשטידה ללא ביצים הצורך הגיע לאחרונה כאשר במסגרות הלימודים של הבנות שלי החלו במפגשים שבהם כל אחד מביא משהו והבנתי שאם לא אדאג למאכל טבעוני הבנות שלי יצטרכו להסתפק בכמה ירקות לארוחת הבוקר/ערב.

פשטידת תירס טבעונית

פשטידת תירס טבעונית

הפרמטרים שהיו לי הכי חשובים בזמן פיתוח המתכון הזה הוא שהרכיבים יהיו פשוטים להשגה ושהמתכון לא יכלול פעולות "מסובכות" כמו הקצפה או ערבול ובעזרת קערה וכף פשוטה אפשר יהיה להכין את המאפה בקלות. מבחינת הרכיבים כמובן שבחרתי את הפשטידה האהובה על כלל הילדים שזו פשטידת תירס, אך אין ספק שניתן להוסיף כאן גם תוספות מעניינות כמו בצל מטוגן, פלפלים קלויים, זיתים שחורים וכו'.

אשתף אתכם גם בעובדה שאחרי כמה ניסיונות שלי למתכון, בסופו של דבר בפועל מי שהכינה את הפשטידה לארוחה הכיתתית הייתה הבת שלי שקיבלה מתכון כתוב, חומרי גלם מתאימים והכינה את הכול לגמרי לבד. כן, עד כדי כך זה קל.

את המתכון הנ"ל ניתן להכין בתבנית מלבנית בינונית או ב 2 תבניות אינגליש או במאפינס קטנים (יוצא כ 24 יח')

אז מה צריך לפשטידות שלנו?

1 כוס קמח

½ כוס קמח תירס

1 א. אפיה

כף תחליף ביצה (אני השתמשתי בתחליף של "וגאנץ")

1 שימורי תירס (כולל הנוזלים)

½ כוס בצל ירוק קצוץ דק

½ כוס תחליף "צהובה" מגורדת (אופציונאלי- אני השתמשתי במוצרלה של "וגאנץ)

1/3 כוס שמן

350 גר' יוגורט ביתי או 1 חב' טופוטי בסגנון שמנת+ מיץ מ1/2 לימון

כפית מלח

¼ כפית פלפל לבן

כפית טימין

כף חומץ

אופן הכנה- פשטידת תירס

אופן הכנה- פשטידת תירס

אז איך מכינים?

  • מכניסים לקערה את כל החומרים היבשים, כולל גרגרי תירס מסוננים מהנוזלים- את הנוזלים שומרים בצד ומערבבים את היבשים היטב.
  • בקערה נוספת מוסיפים את הרטובים- כולל נוזלי השימורים של התירס.
  • מערבבים את תוכן 2 הקערות – הערבוב צריך להיות כמה שפחות, ממש רק איחוד קל של החומרים וזהו.
  • מכניסים את הבלילה לתבנית הרצויה ואופים בתנור שחומם מראש ב 170 מעלות.
  • זמן האפייה משתנה לפי גודל התבניות. מאפינס יהיו מוכנים תוך כ 15 דקות, פשטידה שלמה בתבנית בינונית תהיה מוכנה תוך כ 45 דקות.

 

תגיות: , , , , , , , , , , ,

Comment 0 Replies