קובה_שאריות_אורז_תרד_האדר

קובה שאריות אורז

מכירים את זה שנשאר לכם אורז שאף אחד לא רוצה יותר לאכול?

קחו רעיון טעים לניצול השאריות.

קובה אורז, ללא גלוטן...משאריות

קובה אורז, ללא גלוטן…משאריות

אני משתמשת בשאריות מאורז רגיל או מאורז מלא וזה עובד נפלא. אני בטוחה שזה יעבוד טוב גם עם מג'דרה או אורז מתובל/עם עשבי תיבול. בנוסף זו היא מנה ללא גלוטן שמתאימה גם לפסח כך שלא חייב להמתין לשאריות ואפשר לבשל אורז במיוחד.

לגבי המלית- גם כאן אני תמיד מאלתרת משאריות שיש בבית. הפעם השתמשתי בתרד חלוט (שקניתי מוכן מקופסת שימורים), עם קצת שום, בצל מטוגן ומוצרלה קשיו. לפעמים אני מכינה מעדשים שחורות מבושלות מעורבבות עם בצל מטוגן ופטרוזיליה. לפעמים פטריות קצוצות מטוגנות עם בצל…או ירקות שורש קצוצים דק. אפשר גם שאריות של איזשהו תבשיל קטניות או ירקות שטוחנים מעט.

אז מה בעצם צריך לכ- 15-18 יח'?

למעטפת האורז:

3 כוסות אורז מבושל

כ- ½ כוס מים

½ כוס קמח אורז

לגבי תיבול- אני לא מוסיפה כי האורז אמור להיות כבר מתובל, אבל ניתן לתבל בנוסף אם מרגישים צורך.

למלית:

לכמות מעטפת הזו צריך בערך כוס מלית לפי טעמכם.

ניצול טעים לשאריות אורז

ניצול טעים לשאריות אורז

איך מכינים?

-טוחנים את האורז עם המים והקמח במעבד מזון. אם הבצק מרגיש מעט דליל מידי, ניתן להוסיף עוד קצת קמח אורז, אם יבש מידי- עוד קצת מים. הבצק צריך להיות נוח לעבודה.

– בעזרת ידיים רטובות, בוצעים מעט מהבצק ומגלגלים לכדור בגודל של כדור פינג-פונג..  יוצרים גומה בתוך הכדור ומכניסים כפית מהמלית. בעדינות סוגרים את הבצק מעל המלית לכדור שלם ומשטחים מעט. אם נוצרים חורים, מנסים לסגור אותם עם מעט בצק נוסף.

– מניחים את הקובות על מגש משומן היטב, עד שמכינים את כולם.

– את הקובות ניתן לצרוב במחבת נון סטיק עם מעט שמן, או לבשל במעט רוטב חם- ברתיחה קלה שלא יתפרקו.

אני לא ממליצה לאפות- זה יצא יבש מידי לדעתי… ולגבי טיגון בשמן עמוק- לא ניסיתי… ולא ממליצה בריאותית אבל אם תנסו, ספרו לי איך יצא.

קובה שאריות אורז

קובה שאריות אורז

תגיות: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comment 0 Replies