קוגלהוף_טבעוני

קוגלהוף טבעוני

 

מכירים את זה שט"ו בשבט וקניתם מלא פירות יבשים ונמאס לכם לאכול אותם?

מכירים את זה שנגמר ט"ו בשבט ונתקעתם עם הרבה פירות יבשים שקניתם בהתלהבות?

מכירים את הגעגוע הזה לעוגות של סבתא?

אז יש לי בדיוק את הדבר בשבילכם,

קוגלהוף טבעוני

קוגלהוף טבעוני

עוגת קוגלהוף היא עוגת שמרים מהסוג שאין צורך לחשוש ממנו כי היא מהירה להכנה ללא שלבים מסובכים. היא גם מהסוג שנראה ונשמע מפוצץ ומסובך אבל ממש פשוט להכנה, גם אם תגיעו היום הביתה אחרי העבודה בלחץ לארוחת החג, עדיין תספיקו להכין עוגה ריחנית, צבעונית וטעימה בדיוק לכוס הקפה שאחרי.

אני בחרתי לשבץ את העוגה שלי בצימוקים ושקדים אבל אפשר לשלב בפנים כל סוג של פרי יבש ואגוז ואפילו שוקולד צ'יפס יהיה נהדר. גם את קליפת התפוז המגורדת ניתן להמיר בקליפת לימון או לוותר על שניהם ולתבל במעט וניל/קפה. בכדי שהפירות היבשים יהיה עסיסיים ולא ישרפו במהלך האפייה מומלץ להשרות אותם במעט ליקר/רום/ברנדי. הכי כדאי, השריה ארוכה אבל גם השריה של כחצי שעה עדיפה מאשר לא להשרות כלל. פירות יבשים גדולים כמו תמרים/משמשים, כדאי לחתוך לקוביות.

קוגלהוף טבעוני

קוגלהוף טבעוני

לצורך הכנת העוגה יש להצטייד בתבנית קוגלהוף שזו התבנית שיש לה חור-מעיין ארובה במרכז. אותה יש לשמן היטב בעזרת שמן קוקוס ולצפות בשבבי שקדים לקישוט ומעט סוכר.

מכיוון שמדובר בעוגת שמרים שיש לה נטייה להיות יבשה  צריך להספיג אותה בסירופ סוכר כאשר היא יוצאת מהתנור.

רכיבים

רכיבים

אז מה צריך לקוגלהוף יפיפה שתתאים לתבנית קוגלהוף מס' 26?

600 גר' קמח

50 גר' שמרים טריים

100 גר' שמן קוקוס במצב נוזלי

130 גר' סוכר

3 כפיות תחליף ביצה "וגאנץ"

550 גר' חלב סויה פושר

קליפה מגורדת מתפוז אחד

קורט מלח

200 גר' צימוקים (מומלץ להשרות מראש בברנדי/רום)

100 גר' שקדים (שלמים או שבבים)

 

לציפוי התבנית:

כ 2 כפות שמן קוקוס מוצק

2 כפות שקדים פרוסים (ניתן להחליף באגוז אחר קצוץ)

2 כפות סוכר

לסירופ:

100 גר' סוכר

200 גר' מים

קוגלהוף שלבי הכנה

קוגלהוף שלבי הכנה

איך מכינים?

  • מכניסים את כל חומרי העוגה, מלבד הצימוקים והשקדים למיקסר ולשים עם וו הלישה במהירות בינונית כ 10 דקות.
  • מוסיפים את הצימוקים והשקדים ומערבבים עד איחוד החומרים.
  • משמנים היטב את התבנית ומצפים סביב בשקדים וסוכר.
  • יוצקים את הבלילה לתוך התבנית, מכסים במגבת ומתפיחים במקום חמים עד הכפלת הנפח.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל 175 מעלות כ 45 דקות.
  • מצננים את העוגה מעט לפני שהופכים אותה ושולפים מתבנית האפיה.
  • בינתיים מבשלים את סירופ הסוכר בסיר קטן עד שמסמיך.
  • מספיגים היטב את כל הסירופ לתוך העוגה.

 

 

 

תגיות: , , , , , , , , ,

Comment 0 Replies