קציצות_מנגולד_טבעוניות

קציצות מנגולד טבעוניות

נגמרו חגיגות פורים וכמנהג היהודי הידוע- כבר מתחילים לחשוב מה אוכלים בחג הבא ופסח הוא בהחלט סוגיה מעניינת. בעבור מי שאינו טבעוני, חג הפסח תמיד סובב סביב הרבה ביצים שמשמשים בעיקר לייצוב המאכלים בהעדרו של קמח החיטה (גלוטן).

האומנם לאחרונה ישנו איזשהו דיבור על העניין התברואתי/בריאותי של תעשיית הביצים בארץ אבל מרבית הטבעונים שנמנעים מביצים עושים זאת מטעמי חמלה ואכפתיות כלפי התרנגולות שסובלות בתעשייה זו של ניצול אכזרי בתנאי מחייה לא נאותים וללא כל התחשבות במצבן הבריאות (ושלא נדבר על הנפשי….כן לתרנגולות יש נפש) וחמלה כלפי עשרות אלפים של אפרוחים שנגרסים בעודם חיים בכל שבוע. בקיצור אם אפשר להימנע מכל זה ולהפסיק לצרוך ביצים, אז למה לא בעצם?

בעיקרון אני לא אדם דתי ולא נכנסת לפאניקה מכל גרגיר חמץ לקראת חג הפסח אך בכל זאת משתדלת לכבד את המסורת, ההווי והחוויה החגיגית אצלי בבית. ככה זה כשיש ילדים. לצורך כך כל שנה לקראת החג אני מתחילה לתכנן לי את מאכלי הדגל שנאכל בערב החג וגם בימי חול המועד והארוחות המשפחתיות הרבות שבאות לאחריו.

קציצות מנגולד טבעוניות

קציצות מנגולד טבעוניות

הפעם הכנתי קציצות מנגולד לימוניות שיכולות לרענן ולהתאים גם לארוחה חגיגית לצד "יוגורט" סויה/ קשיו מרענן או טחינה מתובלת במעט שום וכמון. או סתם לנשנוש קל לצד סלט ירקות טריים. הקציצות יתאימו גם כתחליף "קבב" למקרה שיצאתם לאיזשהו פיקניק שכולל "על האש" הרי יחד עם האביב מתחילה לה גם עונת הפיקניקים והטיולים בחוץ.

לצורך יצירת קציצות יציבות ואווריריות השתמשתי בתחליף ביצה של "ווגאנץ" שמכיל קמחי קטניות ובמי בישול של חומוס (אפשר מקופסת שימורים) כך שהקציצות מתאימות לאוכלי קטניות בלבד.

רכיבים להכנת קציצות מנגולד טבעוניות

רכיבים להכנת קציצות מנגולד טבעוניות

אז מה צריך לכ- 12 קציצות ?

1 צרור מנגולד

1 כרישה או בצל לבן גדול

¼ כוס שמן זית

¼ כוס קמח מצה

1 כפית תחליף ביצה "וגאנץ"

כפית שטוחה של מלח

¼ כפית פלפל שחור

קורט א. מוסקט

1 כפית א.אפיה

¼ כפית פפריקה חריפה או מעושנת

קליפה מגורדת מ ½ לימון

¼ כוס מי חומוס.

קציצות מנגולד טבעוניות

קציצות מנגולד טבעוניות

ואיך מכינים?

  • שוטפים את עלי המנגולד ומפרידים בין החלק הלבן והירוק.
  • קוצצים דק את החלק הלבן ואת הבצל/כרישה ומטגנים בשמן הזית עד הזהבה.
  • קוצצים דק את החלק הירוק של המנגולד ומוסיפים למחבת. מטגנים על אש נמוכה עוד כ 10 דקות עד שהמנגולד מתרכך.מצננים.
  • בקערה- מערבבים את כל החומרים היבשים. מוסיפים את המנגולד ומי החומוס ומערבבים.
  • מניחים לתערובת לעמוד להתייצב כ 20 דקות. יוצרים קציצות ומטגנים.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

תגיות: , , , , , , , , , , , , , ,

Comment 0 Replies