קרם_בורלה_טבעוני_האדר

קרם ברולה ללא ביצים

 

הקינוח הבא מתאים בדיוק לזמנים שבהם בא לנו להכין קינוח רושם לאורחים שלנו, או פינוק טעים בשבילנו במינימום מאמץ.

קרם הברולה הוא קינוח צרפתי ומשמעות המילה ברולה היא בעצם "שרוף". והחלק השרוף כאן הוא בעצם סוכר שאנחנו מקרמלים מעל הקרם.

הקינוח המקורי עשוי חלב,שמנת,וחלמוני ביצים שצריך לבשל יחד (עם עוד כמה עמילניים וחומרי טעם) , ואז לאפות בכדי לקבל קרם וניל קטיפתי ועשיר. במתכון שלי, כל מה שיש לעשות זה לאחד את כל החומרים בבלנדר. לאפות כ 20 דקות ולצנן. זהו..

הא, כמובן- לקרמל את הסוכר מלמעלה. את זה חשוב מאוד לעשות ממש לפני ההגשה כי אז הסוכר פריך ומתפצפץ וגם מעט מריר וחמים- שזהו ניגוד מושלם לקרירות ולמתיקות של הקרם העדין.

בדר"כ אני מקפידה לרשום לכמה מנות מיועד המתכון אך הפעם אאלץ לחרוג ממנהגי ולא אציין את מספר המנות מהסיבה הפשוטה שזה באמת תלוי בגודל הכלים שיש ברשותכם. אני הכנתי את המנות שלי בכלים יחסית גדולים ולכן יצאו לי 4 מנות, אך מי שיש ברשותו את הכלים הקטנים יותר יכול בקלות להפיק ממתכון זה גם 8-10 מנות. ואם כבר הזכרתי את נושא הכלים אז חשוב לציין שצריך להכין מראש כלים אישיים חסיני חום. אם טרם רכשתם כאלו, ניתן גם להכין את הקרם בכלים חד פעמיים מאלומיניום (כן.זה פחות בריא).

קרם_בורלה_רכיבים

אז מה צריך?

½ ליטר חלב צמחי (סויה/שקדים/שיבולת שועל וכו'…)

1 שמנת צמחית (או ½ פחית קרם קוקוס)

כ- 20 גר' סוכר (שימו לב למתיקות החלב שאתם משתמשים בו)

1/2 כפית תמצית וניל איכותית

2 כפות גדושות תחליף ביצה "וגאנץ"

2 כפיות קמח

1 כף קורנפלור

1/4 כפית  אבקת אגר-אגר

סוכר לבן/סוכר קנים לשכבת ה"ברולה"

קרם_בורלה_רכיבים_שלבי-הכנה_2

איך מכינים?

  • מחממים תנור ל 150 מעלות.
  • מערבלים היטב את כל הרכיבים במעבד מזון עד שנוצר נוזל חלק ללא גושים.
  • יוצקים בזהירות את הנוזל לקערות חסינות חום ומניחים אותן בתבנית תנור עמוקה מעט.
  • יוצקים בזהירות לתוך תבנית התנור, סביב הקערות, מי ברז עד כמחצית מגובה הקערות. להיזהר שלא יטפטפו מים לתוך הקרם.
  • מכניסים את התבנית לתנור ואופים כ 20-30 דקות, עד שהקרם מתייצב מעט. הקרם ממשיך להתייצב עוד כאשר הוא מתקרר.
  • לצנן מעט ולהעביר את הקעריות למקרר למספר שעות (מינימום שעתיים).
  • לפני ההגשה מפזרים שכבת סוכר על פני הקרם ומקרמלים אותו בעזרת ברנר.. ואם אין לי ברנר? אז מחממים תנור לחום עליון הכי גבוה שיש וכשהתנור לוהט מכניסים את הקעריות הכי קרוב שניתן לחלק העליון ומשחימים את הסוכר במשך 3-4 דקות- רק יש להשגיח היטב שלא יישרף יתר על המידה.
  • מגישים מיד!
תגיות: , , , , ,

Comment 0 Replies