קרמבו

קרמבו טבעוני

לכבוד ליל הסדר החגיגי חיפשתי איזשהו מתכון שיהיה מיוחד, מפתיע, מעניין וחגיגי ואכשהו בתוך כל האפשרויות הרבות התגעגעתי לקרמבו. לקרמבו האמיתי עם המלית האוורירית שרק קצף ביצים יכול להיות….

אז זהו, שלא!

הפלא החדש בעולם הטבעונות זה מי בישול של החומוס.

שששש…. אל תגלו לאורחים שלכם את הסוד. קרמבו שעשוי מחומוס זה לא ממש עושה תאבון, אבל תאמינו לי שאף אחד מהאורחים הלא טבעונים שלי לא הרגיש בהבדל, וכולם הרימו גבה כשסיפרתי להם ממה זה עשוי- אבל המשיכו לאכול.

כצפוי, הקרמבו כשר לפסח, ולכן העוגיה עשויה מקמח מצה. העוגיה כשלעצמה מאוד טעימה וניתן להכין את העוגיות כדי לאכול אותן כמו שהן או להצמיד שתי עוגיות עם ממרח שוקולד- פשוט מעדן, והנה לכם עוד קינוח לחג הארוך הזה.

עכשיו אתן הסבר קטן:

  • לגבי העוגיה: הכנתי עוגיה פריכה ונימוחה . אז יש לקחת בחשבון שהבצק מעט עדין ומתפורר אך בהחלט ניתן לקרוץ ממנו עוגיות בעדינות.
  • לגבי המרנג: כאן נכנס פטנט החומוס. אם רכשתם קופסאת שימורים- אז פשוט תסננו את מי החומוס בזהירות לתוך כוס, אם בא לכם לבשל לבד גרגרי חומוס יש לבשל אותם זמן רב עד שהנוזל מצטמצם מעט ומתכהה. חשוב מאוד לקרר היטב במקרר את נוזל החומוס לפני ההקצפה.

קרמבו טבעוני האדר2

אז מה צריך לכ 40 קרמבואים קטנים?

 

לעוגיה:

180 גר' שמן קוקוס

200 גר'= 1 שקית קמח מצה תופח לעוגות

160 גר' אבקת שקדים

כפית תמצית וניל

¼ כוס מים

 

למרנג:

200 מל' מי בישול של גרגרי חומוס

4 כפות סוכר (50 גר')

כפית תמצית וניל

 

200 גר' סוכר (כוס)

2 כפות סירופ תירס או מולסה. (44 גר')

½ כוס מים (120גר')

 

2 כפיות שטוחות אגר (10 גר')

½ כוס מים(120 גר')

 

לציפוי השוקולד:

300 גר שוקולד מריר

2 כפות שמן

קרמבו טבעוני

איך מכינים?

  • מכינים את העוגיות: מערבבים יחד (רצוי במעבד מזון אבל אפשר בלי) את כל הרכיבים ללא המים – עד שנוצרים פירורים קטנים. מוסיפים את המים ומערבבים רק עד שהבצק אחיד. מרדדים על משטח מקומח במעט קורנפלור או קמח מצה וקורצים עיגולים בגודל הרצוי. מניחים על מגש אפיה ואופים ב 160 מעלות כ 15-20 דקות. מצננים היטב.
  • מכינים את המרנג: בסיר קטן מרתיחים את 200 גר' הסוכר עם סירופ התירס והמים, מערבבים מידי פעם. המטרה היא להגיע לכ 130 מעלות. למי שאין ברשותו מדחום- אל דאגה, מרתיחים יחד עד שנוצרות בועות בסירופ הסוכר…. ממשיכים להרתיח עד שהבועות מתכווצות והסירופ מתחיל להקציף ואז ממשיכים להרתיח עוד כ 3-4 דקות.
  • כאשר הסירופ מתחיל לבעבע לבועות קטנטנות, מתחילים להקציף את מי החומוס עם הוניל ומעט סוכר. להקציף במהירות גבוה ובמקביל להכין את האגר:
  • להכנת האגר- מערבבים את האבקה יחד עם המים לעיסה אחידה ומחממים בסיר קטנטן תוך כדי בחישה או במיקרו… עד שהאגר הופך למעט נוזלי ושקוף יותר.
  • ברגע שהסירופ סוכר מקציף ומגיע לטמפ' הרצויה לאט לאט מזלפים אותו לתוך המרנג תוך כדי הקצפה מהירה מיד לאחר מכך מזלפים פנימה באותה הצורה גם את תערובת האגר.
  • ממשיכים לערבל את המרנג במהירות איטית עד להתקררות המרנג.
  • מעבירים את המרנג לשקית זילוף ומזלפים מעל העוגיות שכבה נדיבה. מקפיאים את הקרמבואים לפחות כחצי שעה.
  • להכנת הציפוי- ממיסים במיקרו או באמבט מים חמים את השוקולד עם השמן. יוצקים את השוקולד המומס לתוך כוס או קערה עמוקה קטנה וטובלים פנימה בזהירות את הקרמבואים.
  • מניחים את הקרמבו חזרה במקפיא להתייצבות.
  • ניתן לשמור אותם במקפיא עד האכילה.
  • ניתן לפזר קישוטי סוכריות על ציפוי השוקולד לפני שהוא מתקשה.
  • קרמבו טבעוני1

חג שמח!

תגיות: , , , , ,

Comment 2 Replies