עוגיית_ריבת_-תות

ריבהתות (ובונוס חלבה…)

במקרה של עוגיות ריבתות הקלאסיות שאהובות על כולם, אנחנו זקוקים לבצק פריך ועדין  שסופג  כמה שפחות נוזלים כדי שיכיל את שכבת הריבה בנוחות וישמר טרי לזמן ארוך יותר

לכן כדאי  לוודא שהעוגיות אפויות בצורה מספקת ויבשות עד כמה שניתן לפני שמוציאים מהתנור.בשל הצורך ליצור בצק עם תכונות אלו  אנחנו משתמשים בכמות שמן קוקוס הגדולה , והוא נוח לעבודה בטמפ' מסויימת ואם קיררנו אותו יותר מידי הוא יהיה נוקשה ושביר.

לכן ,במידה והוא קשה לעבודה, יש להפשיר אותו מספר דקות על השיש…אבל לא יותר מידי (שלא יהיה נוזלי).

את הבצק הזה- אני מניחה שיהיה גם נוח לזלף כדי ליצור עוגיות "חמאה" אך טרם ניסיתי. (כשאנסה ,אשתף כמובן)

ולפני שמתחילים- כמה טיפים לרידוד נכון  של בצק פריך בבית,

* קודם כל מוודאים שהבצק בטמפ' נוחה לעבודה, אם רך מידי אז לצנן קצת במקרר ואם קשה מידי ומתפורר אז להפשיר קצת בחוץ.

* חשוב מאוד להקפיד לסובב את הבצק בזמן הרידוד, כל פעם לסובב ב 90 מעלות כדי לוודא שהבצק מקבל מתיחה לכל הכיוונים באופן שווה. כדאי גם לבדוק כל פעם שהבצק משוחרר ואינו נדבק למשטח העבודה.

* במידה וקורצים צורות של עוגיות מהבצק- כדאי לקרוץ צפוף כדי שיהיו כמה שפחות שאריות בצק.

 

מה צריך?

1/4 כוס שמן

1/2 כוס שמן קוקוס (נוזלי)

3/4 כוס אבקת סוכר

1.5 כוסות קמח

1. כוס קורנפלור

וניל (תמצית…אבקה…סוכר… מה שיש בבית)

וריבה תות כמובן

 

איך מכינים?

 

1. מניחים בקערת המערבל את כל החומרים ומערבבים רק עד קבלת בצק אחיד.

2. מעבירים לניילון נצמד- ומצננים במקרר כחצי שעה.

3. מעבירים למשטח מקומח היטב וקורצים את הצורות בעזרת השבלונה הרצויה. מניחים את העוגיות על נייר האפיה בתבנית.

4. במחצית מהעוגיות קורצים גם חור במרכז כדי שהריבה תציץ…

5. אופים: 160 מעלות כ 15-20 דקות. יש לשים לב- העוגיות לא מזהיבות מאוד, ונשארות יחסית בהירות ולכן יש לתת להן להתמצק אך לא לאפות יתר על המידה.

6. לצנן את העוגיות ולמלא בריבה…  מומלץ לפזר מלמעלה אבקת סוכר.

 

עוגיית ריבת תות משגעת טבעוני

עוגיית ריבת תות משגעת טבעוני

 

 

 

 

 

 

 

 

 

שבלולי חלבה:

מה צריך?

 

1 כמות של בצק עוגיות ריבה

 

1-1.5 כוסות ממרח חלבה..

 

איך מכינים?

 

1. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי של כ 3-5 ממ.

2. מורחים את החלבה על כל העלה ומגלגלים.

3. פורסים את הגליל לעוגיות דקות ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה.

4. אופים: 160 מעלות כ 15-20 דקות. רק עד שהעוגיות מתמצקות ומזהיבות מעט.

 

*אפשר להשתמש בממרח חלבה, ממרח שוקולד, ממרחי תמרים… ואפילו תערובת אגוזים קצוצים עם סוכר,קינמון וקצת שמן

עוגיות חמאה

עוגיות שבלולי חמאה עם חלבה

 

 

תגיות: , , , , ,

Comment 1 Replies

  1. Does your blog have a contact page? I'm having problems locating it but, I'd like to send you an e-mail. I've got some creative ideas for your blog you might be interested in hearing. Either way, great website and I look forward to seeing it grow over time.