סייטן בקארי

רצועות סייטן בקארי ירוק מרענן.

נגמרו ימי החנוכה עתירי הטיגונים ואיתם הגיעו הגשמים. הפעם התחשק לי להכין משהו חם, מנחם.. משהו ירוק ומרענן שינקה את שאריות הסופגניות והלביבות שאכלנו כל החג.

ואז נזכרתי במתכון קל, מהיר וטעים שהייתי מכינה פעם מחזה עוף…אז למה לא?

הרוטב שאלמד אתכם להכין הפעם הוא מהיר, קליל וטעים.

כאן בחרתי להשתמש ברצועות סייטן (חלבון חיטה) שמיוצרות ע"י "אותנטבעי" והן רכות ונימוחות והכי מזכירות לי את רצועות העוף שהייתי נוהגת להכין אך אפשר בהחלט לשדך את הרוטב הזה לשעועית לבנה גדולה שבושלה מראש, לקוביות בטטה או חציל, לירקות שורש צרובים  אפילו לפסטה רחבה ומרעננת וכן, גם לטופו.

רוטב הקארי הירוק שלי מצריך ליקוט של כמה מצרכים שאולי לא נפוצים בכל מטבח אך בהחלט אפשר להשיג אותם היום בקלות. ואם לא הצלחתם אז לא נורא. גם כאן ניתן לעשות קצת קיצורי דרך- למשל, כאשר אני לא מוצאת למון גראס טרי, אני שמה קצת יותר קליפת לימון, מי שלא אוהב קרם קוקוס יכול להחליף במעט שמנת צמחית אחרת (למרות שלדעתי קרם הקוקוס כאן משתלב הכי טוב) וגם את הפלפל החריף אפשר להחליף בעוד אחד מתוק. הכי הכי חשוב זה להשתמש בהמון ירק טרי.

סייטן בקארי ירוק

סייטן בקארי ירוק (צילום: בועז לביא)

אז בואו נכין: 

נתחי סייטן בקארי ירוק:

  • כ 5-6 מנות

 

מצרכים:

כ- 600 גר' סייטן

1 פלפל ירוק חריף

1 פלפל ירוק מתוק

2-3 בצל ירוק

3 שיני שום

כפית ג'ינג'ר טרי

1 גבעול למון גראס

¼ כוס עלי בזיליקום טרי

צרור פטרוזיליה

צרור כוסברה

1 לימון (או ליים)

כף זרעי כוסברה

מלח/פלפל לפי הטעם

½ כוס שמן זית

1 פחית קרם קוקוס.

אופן הכנה:

  • מנקים את הירקות ועשבי התיבול לפי הצורך וקוצצים גס. סוחטים את הלימון ושומרים מעט מן הקליפה הצהובה.
  • מכניסים את כל חומרי הרוטב למעבד מזון , מלבד קרם הקוקוס, וטוחנים למשחה חלקה.
  • בווק או בסיר רחב מחממים מעט שמן ומזהיבים בו את רצועות הסייטן. מקפידים לערבב מידי פעם שלא ידבקו למחבת.
  • כאשר הרצועות זהובות, מוסיפים את ממרח הקארי שהכנו ומערבבים יחד. מבשלים תוך כדי ערבוב עד שהרוטב מצטמצם מעט.
  • מוסיפים למחבת את קרם הקוקוס ומערבבים כדקה.
  • מומלץ להגיש על אורז לבן עם פלח לימון בצד.
תגיות: , , , , , , ,

Comment 0 Replies