טארט תפוח3

שנהיה לראש…

ראש השנה מתקרב אלינו, תקופה של התחדשות, של שנויים והבטחות ואולי גם הבטחה להתנהלות מתחשבת ומוסרית יותר כלפי הסביבה, כלפי האדם והחי כאחד. לא, אני לא פילוסופית ולא מנסה למכור לכם כאן את הטבעונות, או איזושהי דרך חיים כזו או אחרת. מי שמכיר אותי יודע, שאני הכי טיפוס של ״איש איש באמונתו יחיה״. תמיד אני בעד סובלנות וכבוד הדדי, וגם אם אני חושבת שדעותי או מחשבותי הן הנכונות ביותר- לעולם לא אציג אותן או אכפה אותם על אדם שלא מתענין ולא שואל ומבקש ממני לפתוח את הנושא.

אני חושבת שאין אפשרות להשיג הבנה או למידה דרך כפיה, התנשאות, או הטפת מוסר כלשהי.

מה שכן, אני מוצאת בארוחות חג, ובמפגשים חברתיים/משפחתיים שכאלו, הזדמנות נהדרת להראות לסביבה הקרובה שאפשר גם אחרת.

מנות טעימות, מרהיבות, יצירתיות, וקלות להכנה- הן דרך מעולה להוכיח לסביבה שאין כאן שום פשרה בענין איכות חיים, בעניין אנינות טעם והנאה משולחן החג, וההנאה כפולה ומכופלת כאשר גם נהננו וגם מנענו סבל של יצור חי ונושם אחר .

והפעם, ברוח החג החלטתי להתרכז בתפוח. אותו תפוח שנמצא סביבנו כל ימות השנה, אך בארוחת ראש השנה פתאום מקבל סוף סוף את המקום המגיע לו על שולחננו.

התפוח הוא חומר גלם נפלא שמתאים למנות אחרונות אך לא פחות מתאים למנות עיקריות וסלטים.

והפעם אשתף אתכם בשני מתכונים, אחד לתחילת הארוחה- סלט חגיגי המשלב תפוחים ורימונים. ולקינוח עוגת תפוחים מרשימה שקל להכין ולהרשים איתה את האורחים. וכמו תמיד- יש לי גם כמה טיפים לגיוון המנות או התאמתם לטעמכם האישי.

טארט_תפוע_אפוי

אז נתחיל:

סלט סלרי תפוחים ורימונים חגיגי:

אז מה צריך לכ-4 סועדים.

1 תפוח ירוק חמוץ (גרנד סמיט)

גרגרים מ 1/2 רימון 

3-4 ענפי סלרי טריים

בצל סגול קטנטן

חופן עלי רוקט

לרוטב:

1 כף שמן זית

כפית סילאן

2 כפות חומץ בלסמי

מלח גס לפי הטעם

מעט פלפל שחור טחון גס.

לקישוט- 2-3 כפות של בוטנים קלויים.

איך מכנים?

  • שוטפים ומנקים את ענפי הסלרי , קוצצים דק ומעבירים לקערה.
  • את התפוחים קוצצים לקוביות קטנות, וכך גם את הבצל הסגול.
  • קוצצים דק את עלי הרוקט ומוסיפים לקערה יחד עם גרגרי הרימון וכל חומרי הרוטב מערבבים היטב ומקשטים בבוטנים.
  • ועכשיו לגיוונים:
  • – אפשר להחליף את הסלרי בקוביות קולורבי ,שומר או ראש סלרי
  • – את הבוטנים אפשר להחליף באגוזי מלך או כל סוג של אגוז אחר שיש בנמצא

אפשר להוסיף לרוטב 1/2 כפית חרדל למי שאוהב.

סלט רימון עם תפוח עץ ממש במיוחד לראש השנה

סלט רימון עם תפוח עץ ממש במיוחד לראש השנה

טארט תפוחים בציפוי שקדים פריך:

זהו טארט פתוח, ללא שוליים של בצק, מלא בתפוחים אפויים עם סוכר וניתן להכין אותו כמנות אישיות או כטארט אחד גדול. 

כאן במתכון שאני נותנת לכם ניתן להכין כ7 מנות אישיות בקוטר של כ10 סמ׳ או טארט אחד גדול יותר בקוטר של 22סמ׳

מה צריך?

לבצק:

100גר׳ שמן קוקוס או מרגרינה(מומסת)

120 גר׳ סוכר

3 כפות רסק תפוחי עץ

180 גר׳ קמח

קורט מלח

כפית א. אפיה

קורט סודה לשתיה.

מעט תמצית וניל.

למלית:

1/2 כוס ריבת פטל

1.5 קג׳ תפוחי עץ ירוקים (גרנד סמיט)

200 גר׳ סוכר

מעט וניל

לציפוי:

כוס וחצי שקדים פרוסים

כף צרעי צ׳יה טחונים

2 כפות א. סוכר

כף קורנפלור.

איך מכינים?

הבצק:

  • בקערה מערבבים את הקמח עם המלח, א. אפיה וסודה לשתיה.
  • בקערה נוספת מערבבים את שאר חומרי הבצק לבלילה אחידה.
  • מערבבים את תוכן 2 הקערות לבצק אחיד , עוטפים בניילון נצמד ומקררים כחצי שעה.
  • מרדדים את הבצק לעובי של כ 3.5 סמ׳,על ניר אפיה, וקורצים את הגודל הרצוי לטארט. 
  • מחממים את התנור ל 170 מעלות ואופים את הבצק כ 15 דקות, עד שמזהיב ומתייצב.
  • מקררים היטב.

המלית:

  • קולפים את התפוחים ומוציאים את הליבה, חותכים לקוביות ומעבירים לקערה.
  • מוסיפים לתפוחים את הסוכר והוניל ומערבבים היטב
  • אופים בתבנית מרופדת בנייר אפיה כ 20 דקות בחום של 170 מעלות ומצננים.

הרכבת הטארט:

  • מניחים את תחתית הבצק בתוך הרינג או תבנית אפיה משומנים מעט.
  • מורחים על תחתית הבצק את הריבה
  • מסדרים את התפוחים האפויים מעל תחתית הבצק ודוחסים את התפוחים בעזרת כף או כף היד.
  • מכינים את הציפוי- מערבבים את זרעי הציה עם המים, הקורנפלור ואבקת הסוכר לתערובת אחידה. מניחים בצד לכ- 10 דקות. מוסיפים פנימה השקדים הפרוסים ומערבבים בעדינות עם הידיים בזהירות לא לשבור את השקדים.
  • מסדרים את השקדים על התפוחים ואופים בטמפ׳ של 170 מעלות כ 20 דקות או עד שהציפוי משחים ונעשה פריך.

שולפים את העוגה מהרינג רק לאחר שהתקררה מעט ונעזרים בסכין קטנה שתפריד את התפוחים מהדפנות.

טארט תפוחי עץ במיחוד לראש השנה

טארט תפוחי עץ במיחוד לראש השנה

כמה אופציות לשידרוג:

  • לערבב עם התפוחים גם צימוקים שהושרו במעט רום
  • לתבל את התפוחים גם בציפורן וקינמון
  • להוסיף אגוזים לתפוחים ולצימוקים
  • להחליף את ריבת הפטל בכל ריבה אחרת ואפילו בממרח לוטוס או חלבה למי שאוהב.

כמובן שאפשר להכין את העוגה מראש- אבל מומלץ לחמם מעט לפני שאוכלים.

בתאבון,

חג שמח!

ושנה קסומה!

תגיות: , , , , , ,

Comment 0 Replies