כמו שניצל אמיתי

שניצלונים ממכרים

לבשל זה כיף, לדמיין.. לתכנן.. לעשות קניות, לחשוב על כל פרט ולהשקיע כדי ליצור מנות טובות, מענינות וטעימות, אך לפעמים אין לנו זמן, אין לנו כוח ובכל זאת מישהו בבית צריך לאכול… בעיקר כשיש בבית ילדים שאמורים לחזור הביתה מבית הספר רעבים.

אז פעם- הייתי מטגנת איזה שניצל זריז או מכניסה חלקי עוף לתנור. היום צריכים להיות קצת יותר יצירתיים… אז פתחתי את המזווה ומצאתי נתחי סויה יבשים כאלו שנראים כמו ״בונזו״ וקניתי אותם פעם ל״מקרה חרום״. אז בהחלט אפשר להגדיר את זה כמקרה חרום… בכל זאת…צריך להאכיל 3 ילדות רעבות. אז מה מכינים? לטגן אני לא אוהבת- זה כבר ידוע ובכל זאת בא לי להכין להן משהו קריספי כזה שאפשר לטבול בקטשופ. בכל זאת מצטרפת אל הבנות היום חברה שאיננה טבעונית. אז החלטתי לאלתר נתחי סויה אפויים דמויי שניצל. ובנוסף אוסיף פה המלצה על הכנה מהירה ופשוטה של תירס/אפונה/גזר שמקורם בשקית קפואה או בקופסאת שימורים.

אז מה צריך?

כ- 2 כוסות של נתחי סויה יבשים (אני השתמשתי באלו ש״בטעם בקר״ אבל כל סוג יתאים כל עוד הם לא מהסוג ה״טחון״)

כ- ליטר מים רותחים

3/4 כוס שמן זית (כן זה המון- אין בררה, צריך להחיות איכשהו את ה״דיקטים״ היבשים האלו ובכל זאת- נשתמש בשמן זית שהוא יותר בריא- חצי נחמה)

כף גדושה של פפריקה מעושנת

1/2 כפית כמון טחון

קורט א. מוסקט

קורט קינמון

כף שום כתוש

מלח ופלפל לפי הטעם

3 כפות קמח תפו״א.

איך מכינים?

משרים את נתחי הסויה במים הרותחים כ 15 דקות.. מצננים מעט וסוחטים.

מחממים תנור לחום הכי גבוה בתנור (כ 250 מעלות).

מניחים בתוך סיר קטן יחד עם כל חומרי הרוטב מלבד קמח תפו״א. ומבשלים על אש קטנה כ 30-40 דקות תוך כדי ערבוב מידי פעם, עד שכל הנוזלים נספגים בנתחי הסויה (פשוט רואים שהם מתחילים מעט להיכרך למטה).

מצננים מעט ומערבבים פנימה את קמח תפו״א, משטחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים עד שהנתחים מתחילים להזהיב.

מגישים עם קטשופ ומיונז צמחי …..

זהירות! זה ממכר 🙂

אז כמו שהבטחתי-

אפונה/תירס/גזר….

מחממים בסיר מעט שמן זית ומטגנים בו שום ועשבי תיבול טריים או יבשים (אני השתמשתי באורגנו וטימין טריים). מוסיפים את הירקות הקפואים (מופשרים) או משומרים (מסוננים) ומערבבים.. מתבלים במלח ופלפל… ומבשלים עוד כ 10 דקות….

זהו- פשוט וטעים, מגישים עם אורז , פתיתים, פסטה או פירה תפו״א..

שניצל_סויה_2

תגיות: , , , , ,

Comment 8 Replies

    • http://vegansontop.co.il/wp-content/uploads/IMG_5084.jpg
      היי מילת,
      שימי לב לתמונה הזאת שנמצאת בבלוג של אורי שביט, בעיקרון את המוצר הזה אני רוכשת במשקל בחנויות כמו ״עדן״ , אבל ניתן למצוא אותם גם ארוזים וממותגים (״שפע סויה״) בבתי הטבע. זה מגיע במגוון צורות/גדלים וטעמים. המתכון הנ״ל מתאים לכל סוגי הפתיתים מלבד ה״טחון״.

  1. הי יוספה, הנתחים (קצת יותר קטנים מהמתכון) כבר במים עם כל התבלינים יותר מחצי שעה ולא מתקרב לספיגה של כל המים :/
    כדאי להוציא ולסנן ולהוסיף את הקמח?