תפוא_ממולא_פיצה_האדר

תפוחי אדמה ממולאים בפיצה

הגיע החופש הגדול והשנה החלטנו לוותר על הקייטנות ולהישאר "אולד-סקול" עם קייטנת אמא, יחד עם זאת הגיע הצורך לארוחות מגוונות ומעניינות יחד עם מציאת תעסוקה לילדות, משימה לא פשוטה לכשעצמה. אחת האופציות שחשבתי עליה והתקבלה בהתלהבות יתרה היא תפוחי אדמה ממולאים במלית בטעם פיצה, אז החלטתי לשתף גם אתכם ברעיון שלי.

תפוא ממולא בפיצה אווירה

תפוא ממולא בפיצה

הפעם אתן לכם מתכון בסיסי שכמובן ניתן לשנות ולגוון בהתאם להעדפות הקולינריות שלכם או למה שנמצא במקרר. אנחנו שילבנו במלית זיתים קצוצים או תירס. אפשר גם פטריות שטוגנו קצת קודם במחבת ואפילו תרד, קוביות פלפל אדום וכו'…

תפוא ממולא בפיצה רכיבים

תפוא ממולא בפיצה רכיבים

אז מה צריך לכ- 5-6 מנות?

כ- 10 תפוחי אדמה קטנים מבושלים מראש

כ- ½ כוס רוטב פיצה

3-4 פרוסות "ויולייף" עם עגבניות ובזיליקום

כ ¼ חבילה "ויולייף" בטעם אורגינלי

תפוא ממולא בפיצה שלבי הכנה

תפוא ממולא בפיצה שלבי הכנה

איך מכינים?

  • חותכים פאה אחת דקה מכל תפוח אדמה ומניחים את ה"כיפות" בצד.
  • בעזרת כפית או כפית פריזיאן מרוקנים בזהירות מעט מתפוח האדמה ליצירת סירות קטנות. את התפוח אדמה שהוצאנו, שומרים בקערה.
  • מכינים את מלית הפיצה: מועכים את תוכן תפוחי האדמה שהוצאנו ומערבבים עם כ ¾ כמות של רוטב הפיצה. אם יש צורך ניתן לתבל במעט מלח/פלפל/שמן זית וכעת אפשר להוסיף למלית תירס/זיתים או כל תוספת שאוהבים.
  • את פרוסות ה"ויולייף" עגבניות ובזיליקום חותכים לרצועות שיוכלו להיכנס בצורה נוחה לתוך סירות תפוחי האדמה. מסדרים פרוסת "גבינה" בתוך כל תפוח אדמה וגם מעל כל "כיפה".
  • ממלאים בנדיבות, כל סירת תפוח אדמה במלית שהכנו.
  • על כיפות תפוחי האדמה למרוח כפית רוטב פיצה מהרוטב ששמרנו בצד ולסדר בתבנית מרופדת בנייר אפיה, יחד עם כל הסירות הממולאות.
  • מעל הכל לגרד בנדיבות "גבינה" בטעם אורגינל.
  • לחמם מראש תנור ל 180 מעלות ולאפות את תפוחי האדמה עד שהם זהובים ויפים. (כ 20 דקות).
  • תפוא ממולא בפיצה אווירה

    תפוא ממולא בפיצה אווירה

 

תגיות: , , , , , , , , , , , , , , ,

Comment 0 Replies