פסטה מיוחדת לילדים בטעם כמו לפניי ועם הוויה של אחרי

״כמולונז״

לפעמים, הילדים באים הביתה וצריך להכין משהו מהר. לפעמים, לא כלכך בא לנו להתחיל להכנס למאבקי אוכל כדי לשכנע אותם לאכול איזושהי קציצת ברוקולי או תרד מאודה…

אז כל מה שצריך זה איזשהו מתכון מהיר, מזין ואהוד על הילדים. ומה יותר טוב מפסטה? האמנם נתחי הסויה זה איזשהו תוצר לוואי של תעשיית הטופו, אך בכל זאת זה חלבון זמין ומהיר שילדים אוהבים ונותן איזושהי תחושה משביעה ומספקת.. כדי שלנתחי ה״בונזו״ האלה לא יהיה טעם של קרטן, צריך לשדך להם רוטב טוב ולבשל היטב כדי שהרוטב יסמיך ויספג ולא ישארו נוזלים חופשיים בתוך הסויה.. וזהו. יש לנו אוכל טעים ואהוד על הילדים.

אז מה צריך ל 4-5 מנות?

1 כוס נתחי סויה קטנים או שבבים

1/4 כוס שמן זית

1 גזר בינוני

2 גבעולי סלרי + העלים

1 בצל בינוני

1 כפית פפריקה (רצוי פפריקה מעושנת)

1/4 כפית פלפל שחור

כף אורגנו יבש

מלח לפי הטעם

3-4 ענפי בזיליקום טרי

1/2 כוס יין אדום

3/4 כוס רסק עגבניות

כף שטוחה שום כתוש

מים לפי הצורך.

איך מכינים?

קוצצים לקוביות קטנות את הבצל, הגזר והסלרי.

את נתחי הסויה משרים במים רותחים עד שהם מתנפחים.

בסיר רחב מטגנים את הבצל בשמן הזית עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים את הגזר והסלרי ומטגנים עוד 2-3 דקות.

מוסיפים את השום והתבלינים היבשים.

סוחטים את נתחי הסויה היטב ומוסיפים לסיר. מטגנים הכל יחד עד שהנתחים מתייבשים מעט מהמים שנותרו להם. מוסיפים את הרסק עגבניות ומאדים שוב את הנוזלים עד שהרסק משנה מעט את צבהו לכהה יותר. מוסיפים את היין ומבשלים  תוך כדי ערבוב עד שהוא מתאדה. מוסיפים מים עד כיסוי ומבשלים כ 20 דקות. מוסיפים את הבזיליקום קצוץ ומשדכים לפסטה מבושלת…

 

פסטה משגעת לילדים, עם נתחי סויה כמו הבולנוז המקורי רק "כמולונז"

פסטה משגעת לילדים, עם נתחי סויה כמו הבולנוז המקורי רק "כמולונז"

 

תגיות: , , , , , ,

Comment 0 Replies