טים_טאם_האדר

Tim Tam טבעוני

לארוחת שישי משפחתית שבה כל אחד תורם סיר, רציתי להכין איזשהו קינוח מעניין. משהו קטן אך חוצפן. משהו קל להכנה אך ממכר. משהו שיספק את הצורך במשהו מתוק ליד הקפה שלאחר ארוחה דשנה ועמוסה במטעמים כשלאף אחד כבר לא נותר מקום בבטן.

ואז ראיתי אותן, שקית עוגיות בטעם קרמל  של יצרנית הוופלים והעוגיות הוותיקה "מן". הסתכלתי עליהן..הן הסתכלו עליי…הסתכלתי עליהן….והן הסתכלו עליי (טוב, נו…לא באמת) אבל מיד ידעתי שהן הפיתרון שלי לרעיון  שאני זוממת לנסות כבר זמן מה וחיכיתי להזדמנות מיוחדת. אז לעיתים שווה לחכות. העוגיות האלה שיצאו רק לאחרונה למדפים היו בדיוק במקום, הן חסכו ממני את הצורך באפיה ובעזרתן הצלחתי להכין ממתק טימ-טם טבעוני במהירות ובקלות.

וכן. ניתן לשאוף לתוכן את הקפה החם ולזכות בתענוג הצרוף של העוגייה הנימוחה עם השוקולד הנמס.

Tim Tam טבעוני

מה? לא מכירים? אין לכם מושג על מה אני מדברת?

אז אחד הטכסים הבלתי כתובים, שעוברים מפה לאוזן, מדור לדור, בזמן אכילת ה TIM TAM זה ביס קטנטן בפינה אחת של העוגייה. ביס קטן נוסף בדיוק בפינה האלכסונית לביס הראשון, מה שהופך את הממתק לקש דמיוני שדרכו ניתן לשתות את הקפה שגורם מיד לתופעה המענגת של השוקולד שנמס לתוך הפה. אז טבלו את הקצה הנגוס בכוס הקפה, מהצד השני שאפו פנימה מהנוזל החם שיחלחל לתוך העוגייה. ועכשיו יש לכם 3 שניות להתענגות צרופה מהשוקולדיות הנמסה לפני שהיא נופלת לכם היישר לתוך המשקה.

ולא. זה ממש לא מסובך להכין טים-טאם… וזה יפתיע את האורחים שלכם ללא ספק.

ולא, ממש לא אכפת להם שזה טבעוני.

היתרון הנוסף של הקינוח הזה הוא שניתן להכינו מבעוד מועד ולשמור בהקפאה לשעת הצורך.

 

אז בואו נכין.

טים_טאם_רכיבים

מה צריך לכ- 28 יח' TIM TAM?

1 חב' עוגיות בטעם קרמל של "מן"

100 גר' שוקולד מריר או אם יש ברשותכם שוקולד "חלב" טבעוני.

4 כפות שמן קוקוס

כוס א. סוכר

כף שטוחה אבקת קקאו

2 כפות גדושות אבקת שוקולית

לציפוי:

200 גר' שוקולד מריר או  "חלב" פרווה.

½ כוס שמן קוקוס

כף קרם קוקוס

שלבי הכנת טים טאם טבעוני

שלבי הכנת טים טאם טבעוני

איך מכינים?

  • מכינים את המילוי: ממיסים את השוקולד עם שמן הקוקוס לקרם חלק. מצננים לטמפ' החדר תוך כדי ערבוב מידי פעם בכדי שלא יתקשה.
  • מעבירים לקערת מערבל ומוסיפים את אבקת הסוכר, השוקולית והקקאו ומקציפים עד שהתערובת אחידה וצבעה מתבהר מעט.
  • מוציאים את העוגיות מהאריזה ומסדרים על משטח כאשר צידן השטוח מופנה כלפי מעלה. על מחצית מהעוגיות מניחים כפית גדושה מן המילוי, ניתן להיעזר בשקית זילוף.
  • מכסים את העוגיות בעוגייה נוספת ומועכים מעט בכדי שהמילוי יתפזר באופן אחיד בין 2 העוגיות.
  • מעבירים את העוגיות להקפאה ועוברים להכין את הציפוי.
  • ממיסים יחד את כל חומרי הציפוי לקרם חלק ומבריק.
  • מניחים את העוגיות על רשת שמונחת מעל קערה נקייה שתאסוף את שאריות הציפוי. יוצקים בזהירות את הציפוי מעל העוגיות. מקפידים לצפות את כל צידי העוגיה. מנערים מעט את הרשת בכדי להיפטר מעודפי השוקולד ומחזירים את העוגיות להקפאה של כ 5 דקות.
  • בינתיים אוספים מהקערה את שאריות הציפוי וממיסים שוב לתערובת חלקה.
  • מוציאים את העוגיות מהקפאה ומניחים אותן בזהירות הפוכות מעל הרשת, כאשר החלק שלא מצופה מופנה כלפי מעלה. חוזרים שוב על פעולת הציפוי.
  • מקפיאים שוב את העוגיות ומאחסנים אותן בקופסא אטומה במקפיא/מקרר עד ההגשה.
  • מומלץ להפשיר את העוגיות כחצי שעה לפני האכילה.
תגיות: , , , , , ,

Comment 0 Replies